dilluns, 12 de novembre del 2007

Escoles ecològiques


Com pot ser que, d’una banda ens demani als ciutadans que fem l’esforç d’aplicar hàbits sostenibles a la nostra vida, que caminem, que no contaminem,i que pel contrari, les administracions facilitin pràctiques poc sostenibles adreçades als més menuts?

Cada dia, pel matí, al migdia i a la tarda, veiem col·lapses a les entrades de les escoles, motivats per pares i mares que porten o recullen als seus fills. Lluny de convertir-se en una petita parada, aquests vehicles romanen en doble fila 10-15 minuts, mentre els seus propietaris fan la xerrada.

L’administració, lluny de fomentar hàbits més saludables, com el caminar, ajuda als infractors, adequant i facilitant el seu aparcament en doble fila mitjançant el policia encarregat de la regulació del trànsit.

Majoritàriament, les escoles estan situades a prop de casa, són escoles del mateix barri. Un nen o una nena no es morirà per caminar 15-20 minuts.

Recordo de petit que anava des de la carretera de Rellinars fins al carrer Col·legi, quatre cops al dia, caminant i això, que jo sàpiga, no m’ha causat cap problema.

Jo demanaria que l’administració possés més traves a l’accés dels cotxes particulars a la porta de les escoles; no per tocar els nassos, no per afany sancionador, sinó perquè amb aquesta pràctica els nostres nens i nenes aprendrien des de petits a fer una vida més sana i més sostenible, amb el petit gest d’anar a classe caminant.