dimarts, 4 de març del 2008

Francisco Rosa vol saber perquè encara sóc vicepresident de la FAVT

L’associació de veïns de Can Parellada ha tornat als origens i, després d’un període en que va donar mostres d’independència, de fer el seu paper de representant dels interessos dels seus veïns i veïnes, ha tornat a parlar amb la veu del seu amo, a ser portaveu dels interessos de partit.

En un comunicat signat per Francisco Rosa, militant socialista, en que es desdiu de les confessions de manipulació del món veïnal per part d’un partit que va realitzar personalment a Antonio Cazorla, es pregunta perquè segueixo a la junta de la FAVT.

Doncs bé, aquí està la meva resposta, que he adreçat als mitjans de comunicació:

Resposta d’en Jordi Centelles al comunicat emès per l’Associació de Veïns de Can Parellada.

Respecte al comunicat que el Sr. Francisco Rosa, en nom de la Junta de l’AV de Can Parellada, ha fet arribar a regidors, tècnics municipals, mitjans de comunicació i, fins i tot empreses, vull fer les següents puntualitzacions:

  1. Només entraré a respondre el punt en que se’m cita ja que les altres acusacions ha de ser el propi Antonio Cazorla, o la FAVT si ho considera oportú, qui les respongui.
  2. Vull recordar que, un cop vaig sortir de la junta de l’AV de Can Parellada, el primer pas que vaig fer va ser el de posar el meu càrrec com a vicepresident de la FAVT a disposició de la junta de la federació. El motiu d’aquesta acció va ser per dignitat, encara que oficialment jo havia estat escollit per una junta i aquesta havia de ser la que em cessés en el meu càrrec. La junta no va acceptar aquesta dimissió i per això, i per la bona relació amb el president de la FAVT vaig continuar-hi fins al moment.
  3. No entenc el perquè l’al·lusió a la meva pertinença a un partit polític. Tothom que em coneix sap de la meva capacitat camaleònica per discernir quin paper jugo en cada àmbit de treball i representació que ostento. Ningú, i menys el Sr. Rosa, ja que m’ha tingut durant bastants anys a la seva junta essent també membre d’un partit, pot acusar-me d’haver fet política ni d’utilitzar el món veïnal en benefici del meu partit. Possiblement el Sr. Rosa no podrà dir el mateix d’ell o de la gran majoria dels membres de la seva junta
  4. Vull recordar tanmateix que si encara estic com a vicepresident de la FAVT ha estat perquè la pròpia Associació de Veíns de Can Parellada no s´hi va oposar. (vegeu el Diari de Terrassa de 23 de setembre de 2006).
  5. Per acabar: el Sr. Rosa pregunta perquè es mantenen a la FAVT persones que no representen a cap associació de veïns. Jo li formularia la mateixa pregunta: perquè hi ha persones que es mantenen en associacions de veïns si no representen ni als seus propis veïns, i que només han arribat al càrrec amb una ridícula quantitat de vots anats a buscar als cementeris polítics dels barris. I no continuaré parlant de temes com aquest, tot i que en tindria moltes ganes, perquè malgrat tot encara crec en el moviment veïnal i en la necessitat que aquest sigui fort i unit.